Sfatul videografului: de ce trebuie să ții cont atunci când filmezi Love Story sau nunta în aer liber

Pe lângă un cadru natural feeric, decorul naturii și toată splendoarea care vine la pachet, filmarea nunții sau a videoului Love Story la natură, pot veni la pachet și cu alte surprize de care atât videograful, cât și mirii ar trebui să țină cont.

 

De la tehnicile de filmat, la condițiile climaterice, atât echipa de filmare, videograful, cât și organizatorii evenimentului ar trebui să țină cont de provocările ce pot apărea pe parcurs. Iată câteva sfaturi pe care le ofer în urma experienței proprii de videograf de nuntă:

1.     Alege timpul potrivit pentru a filma secvențele speciale

 

Deși în timpul nunții, mereu obiectivul este pe miri și nu vrei să ratezi nici o emoție sinceră sau secundă importantă, totuși, pentru unele cadre, ar trebui setată o jumătate de oră sau o oră separat. De obicei, nu recomand amiaza. Aceasta este cea mai proastă perioadă pentru fotografii și filmări în aer liber. Dacă alegi să filmezi înainte de apus, asigură-te că rămâne suficientă lumină pentru a captura toate momentele.

 

2.     Ține cont de condițiile climaterice

 

Acesta cred că e cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când programezi o filmare sau ceremonia în aer liber. La fel cum natura poate deveni cadrul spectaculos de frumos, cu raze de soare jucăușe, exact în același mod se poate transforma într-un decor ploios și rece sau, invadat de insecte. În calitate de videograf, ar fi bine să te asiguri că ai vestimentația și accesoriile potrivite, iar mirii ar trebui consultați să țină cont de riscuri: să se asigure cu umbrele, de exemplu. De asemenea, dacă filmezi iarna, ar fi bine să iei în calcul că atunci când sunt temperaturi scăzute, bateriile se descarcă mai rapid. De asta, nu uita bateriile de rezervă.

 

3.     Creează jocul de lumini și umbre

 

Unul dintre cele mai spectaculoase lucruri atunci când filmezi în aer liber este că ai toată libertatea să te deplasezi, să filmezi cadrele din diferite unghiuri, fără a te implica prin scenariu, tot ce se desfășoară este absolut natural. Atunci când nunta sau înscrierea civilă, cununia au loc în aer liber, poți găsi unghiurile perfecte cu cea mai bună lumină, să te joci și să alternezi secțiunile de lumină cu secțiunile de umbră, creînd un video autentic. De asemenea, poți utiliza instrumente compoziționale pentru a pune accentul pe un singur element prin schimbarea luminii, unghiului sau a obiectivului.

 

Acestea sunt doar câteva din sfaturile care mă ajută pe mine înainte de filmări. Totul depinde de situație, de sezon și de locație. Dacă mirii au ales o destinație exotică, s-ar putea ca provocările să fie de cu totul altă natură. În aceste situații, ar trebui să nu uiți crema solară acasă și să ai grijă la cum îți protejezi tehnica de temperaturile înalte.

Dacă ți-a plăcut acest articol, citește mai multe despre videografie pe blogul www.dimavutcariov.com

Pentru inspirație, la link la portofoliul meu cu filmări în aer liber: www.dimavutcariov.com