Videografia începe acolo unde arta se intersectează cu profesionalismul. 

 

 

         DIMA VUTCARIOV

Bună, mă bucur că ai ajuns până aici. Te invit să descoperi ceea ce stă în spatele fiecărui cadru și a ficărui proiect pe care l-am creat.

 

Eu sunt Dima Vutcariov, videograful ce crede cu desăvârșire că fiecare proiect pornește de la suflet, de la istoria unică a oamenilor care și-au scris povestea de dragoste.

 

Misiunea mea este să surprind emoția și să o eternalizez cu ajutorul obiectivului. Asta mă face fericit cu adevărat. Oamenii sunt principala sursă de inspirație. Datorită videografiei, am fost martor la povești de iubire trăite și trasnsformate în film în România, Italia, Moldova, Anglia, până și...Bali. Pentru că dragostea nu are hotare.

 

Prima mea experiență de filmat a început acum nouă ani. Nu planificasem să devin videograf, dar din admirația pentru arta pe care o făcea fratele meu, am încercat și eu acest rol. De atunci, a început frumoasa mea călătorie în lumea videografiei.

 

La început, filmam evenimentul. Nunta - ziua care marchează viața cuplurilor, pune temelia generațiilor. Eram mai mult decât martorul unei continuități...Simțeam responsabilitatea pentru fiecare clipă și rolul pe care-l aveam ca să redau cadrul perfect, emoția sinceră și sensibilitatea din fiecare secundă. Atunci, am descoperit că cel mai mult mă fascinează să filmez momentul sfintei taine de cununie. În fața Domnului, chipurile oamenilor devin luminate, curate și exprimă iubirea adevărată pe care o captam cu multă grijă. Ca să-mi reușească să exprim prin videografie ceea ce se află dincolo de cuvinte, mi-am dorit să capăt mai multă performanță.

M-am înscris la Academia Națională de Muzică și Arte Plastice. Acolo, am învățat cum se scriu scenarii, cum se creează decorul și ambianța, astfel încât videoul să se transforme în artă.

 

La această etapă, m-am întrebat: -Cum ar fi să filmez nu doar  evenimentul propriu-zis, ci istoria din spatele cortinei? Am început să fiu curios despre ceea ce stă la temelia fiecărei povești de iubire și cum să o transform în scenariu. Așa am ajuns să filmez Istorii de Iubire. Istorii care vor rămâne în amintirea familiilor pentru întreaga viață și vor fi împărtășite cu nepoții...

 

Pentru mine, videografia este pasiune. Pentru că urăsc tot ce e amatorie, cred cu desăvârșire că: Videografia adevărată începe acolo unde Arta se intersectează cu Profesionalismul. 

 

www.dimavutcariov.com

 

DESPRE MINE

DIMA VUTCARIOV

Dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, care este puterea de expresie a videoului?

DIMA VUTCARIOV

Îmi place să trăiesc viața unei persoane prin lentile, să îi arăt emoțiile, starea interioară.

 

Descoperă mai multe lucrări pe Instagram